Hoe hoorde jij dat je oma zou worden?

Oma worden is het begin van een nieuwe fase in je leven. De dag dat je zoon of dochter vertelt dat er een kleinkind op komst is! Je kunt je waarschijnlijk nog precies herinneren op welke manier je het goede nieuws van de zwangerschap te horen kreeg. Een emotioneel moment waarbij vaak een traantje wordt weggepinkt.

oma worden

Oma worden

Alles draait natuurlijk om de boodschap zelf. Toch vinden aanstaande ouders het vaak leuk om op een originele manier te vertellen dat er een kleinzoon of kleindochter op komst is.

Lees en geniet mee van de volgende vrolijke voorbeelden:

  • De echo-foto is natuurlijk het ultieme bewijs van de zwangerschap! Verpakt in een mooie envelop of ingelijst om aan de muur te hangen.
  • Een klein koffertje met een paar sokjes, rompertje en een tandenborstel. Met daarbij een briefje met de tekst: ‘dag opa en oma, mag ik binnenkort bij jullie komen logeren?’
  • Je bent jarig en je dochter of schoondochter zegt tegen je: ‘sorry, ik had een cadeautje besteld, maar het komt helaas wat later. Het is pas over een maand of zes, zeven klaar, om precies te zijn op….’
  • Je krijgt een doosje met een rijstkorrel of boontje als hint. Zo klein is de baby nu….
  • Soms wordt een ouder broertje of zusje ingezet om oma het goede nieuws duidelijk te maken. Hij of zij krijgt dan bijvoorbeeld een romper aan met ‘Ik word een stoere broer!‘ of ‘Ik word een grote zus!’
  • Je krijgt een kaartje met daarop ‘Proficiat met je nieuwe baan!’ Dat is raar. Nietsvermoedend sla je het kaartje open en lees je ‘we zoeken nog een oppas!’
  • Een jong stel komt bij hun ouders op bezoek met een grote gebakdoos. In de doos bleken lekkere gebakjes en kale beschuiten te zitten. ‘We wisten nog niet welke kleur muisjes we moesten kopen…’

Hoe hoorde jij dat je oma zou worden?

 

17 mei 2014 / 15 reacties / relaties


Reacties


Door Kimberley op 2 juli 2014

Wat zitten er leuke ideeën bij.
Mijn ouders kwamen het te weten door een echo-foto.
Was eigenlijk best standaard, nu ik erover nadenk.
Mocht er ooit nog een kindje komen,
zal ik het wat spannender aanpakken!

Door Karin op juli 2nd, 2014

Dat gaan je ouders vast heel leuk vinden!

Door Anja op 3 juli 2014

Zijn jullie thuis? We willen zomaar even (doordeweeks) langs komen. Met allebei een drukke baan???????? Jawel bij de koffie een doosje met bonbons. Maar de bonbons waren geboorte chocolaadjes in roze en blauw want geheim blijft het geslacht tot de geboorte. Een traan een knuffel en van harte.

Door Karin op juli 4th, 2014

Dat was nog eens een verrassingsbezoek!

Door Oma Irma op 31 juli 2014

Ik ben oma van 3 kleinkinderen en van mijn oudste een kleindochter hoorde ik het laat op de avond. Mijn dochter en schoonzoon waren net getrouwd en op huwelijksreis geweest. Nadat we samen een gezellig avond hadden gehad waarop we foto`s van de huwelijksreis op de laptop hebben zitten kijken. Gingen ze weer naar huis. Even later werd er gebeld. Linda was nog iets vergeten. Ondertussen ga ik gewoon naar bed. Even later komt ze op de slaapkamer met de predictor. Ze had net de test gedaan en liet het ons gelijk zien. Toen Linda weer thuis was hebben wij gebeld dat ook wij nog iets waren vergeten en gaven hun de 1e knuffel een ooievaar.
Van onze 2e kleindochter werden we door de kleur van de taart gewaar dat we er een kleindochter bijkregen.
En van onze kleinzoon zagen we het op het T-shirt van onze kleindochter met de woorden mijn Sinterklaaskado zit in mama`s buik.
Het zijn alle 3 mooie en lieve herinneringen.

Door Karin op juli 31st, 2014

Wat een originele manieren. Vooral dat tshirt met opdruk vind ik geweldig!

Door Oma Karin op 11 augustus 2014

Mijn jongste zoon en schoondochter kwamen even een kopje koffie drinken. Wij kregen beide een flesje wijn omdat we wat klusjes voor ze hadden gedaan. Na de koffie zei mijn zoon, ow sorry ik heb ook nog een kaartje voor jullie. Daar stond ingeschreven: Willen jullie de opa en oma van ons kindje worden? Wat een geweldig nieuws. We hebben een schat van een kleindochter gekregen. Nu twee jaar later kwam mijn oudste zoon met zijn vriendin een kopje koffie drinken. Wij kregen van hen een slab met de tekst: Jullie worden Opa en Oma. Weer zijn wij geweldig blij en kijken erg uit naar ons tweede kleinkind.

Door Karin op augustus 11th, 2014

Dankjewel voor je lieve reacties! Wat leuk en spannend dat je weer oma wordt! Ik wens je veel voorpret en kom gerust regelmatig een kijkje nemen op Omagazijn!

Door Oma Karin op 13 oktober 2014

Vandaag het grote nieuws gehoord. We krijgen er nog een kleindochter bij!!!

Door Karin op oktober 13th, 2014

Whooeehooe, wat een geluk!

Door Oma Karin op 10 maart 2015

Ik wil jullie graag laten weten dat afgelopen vrijdag 6 maart mijn prachtige kleindochter Julie Maria Sophia is geboren. Ze weegt 2780 gram, een mooi klein poppetje.

Groet van een hele trotse oma!

Door Karin op maart 10th, 2015

Dank voor je berichtje. Wat mooi dat de lente nieuw leven heeft gebracht. Geniet ervan!

Door De Maere Magda op 8 april 2016

Ik kreeg een puzzel cadeau die ik moest maken.
Resultaat een echofoto met de tekst wil je mijn meter worden ?

Door De Maere Magda op 8 april 2016

Bij de zwangerschap van het tweede kleinkind zat het oudste in haar babysitje met een slabbetje aan : ” Ik word grote zus “.
Het duurde een tijdje eer we het opmerkte.

Door Els op 9 april 2016

Ik en mijn oudste zoon hadden een paas ontbijt bij mijn jongste zoon en zijn vriendin. Mijn oudtste zoon en ik kregen aan het begin van het ontbijt een ingepakte fles wijn die we tegelijk uit moesten pakken. Daar stond een foto op van hun liggend in het gras. Bovenaan het etiket stond : Gefeliciteerd met je promotie. Op hun schoenzolen hun geboorte datum. ..en ineens zag ik het…hele kleine schoentjes daar tussen met de tekst ..verwacht in november..en daaronder je wordt oma. Dat hebben ze aan de hele familie gegeven met voor de 1 oma ..opa oom of tante. Jammer genoeg kon niet iedereen op de zelfde dag maar het was geweldig leuk.