Veertig-weken-zwanger-mand vol cadeautjes

Grootouders hebben vaak één ding gemeen; ze kopen graag veel cadeautjes. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik een geweldig cadeau van mijn moeder. Ze maakte een grote mand met daarin veertig kleine pakjes. Eén pakje voor iedere week van de zwangerschap. Allemaal mooi ingepakt met kleurig inpakpapier.

veertig-weken-zwanger-mand

Ik kreeg de mand toen ik ongeveer drie maanden zwanger was en mocht meteen de eerste twaalf pakjes openen. Daarna opende ik iedere zondag trouw een pakje. En dat was altijd een feest! Een rompertje, een rammelaar, een paar sokjes; iedere week was er weer een nieuwe verrassing. Vervolgens stuurde ik een sms-berichtje naar mijn moeder om haar te vertellen wat ik nu weer had opengemaakt.

Het was voor mij en voor haar een mooie manier om iedere week even stil te staan bij de komst van de baby. Bovendien zat de mand vol praktische dingen die ik meteen kon gebruiken toen de baby er eenmaal was.

Hoe maak je zo’n mand met pakjes?

  • Koop veertig kleine cadeautjes en een grote mand of bak.
  • De cadeautjes hoeven niet duur te zijn. Je kunt veel betaalbare spullen vinden bij de (voordeel)drogist, in de speelgoedwinkel of op de markt.
  • Zorg voor verschillende soorten cadeautjes; spulletjes voor babyverzorging, kleertjes en speelgoed.
  • Pak alle cadeautjes apart in. Gebruik verschillende soorten inpakpapier. Als je wilt kun je de pakjes nog verder versieren met mooie lintjes en strikjes.
  • Als je wilt dat de pakjes op een bepaalde volgorde opengemaakt worden, kun je ze ook nummeren.

Wat kan er allemaal in de mand?

Je kunt bijvoorbeeld de volgende dingen in de mand doen: slabbertje, melkpoedertorentje, fles, hydrofiel luier, drinkbeker, spuugdoekje, krabwantjes, rompertje, sokjes, mutsje, thermometer, badspeeltje, badboekje, speentje, (bad)thermometer, bijtring, knuffeltje, enzovoort.

Veel plezier met het vullen van de mand!



Reacties


Door Oma Karin op 12 september 2014

Misschien ook een leuk idee om een kraammand met 8 (voor de kraamweek) pakjes te maken. (voor mensen met een kleine beurs bijvoorbeeld)
Voor de baby zijn genoeg cadeautjes te bedenken, doe er ook een persoonlijk cadeautje voor mama en een cadeautje voor de kersverse papa in.
Ideetjes: lekkere body crème, maskertje, massage olie, tijdschriften bon, boekje papa worden, tegoedbon voor een avondje oppassen..
Wil je een grappig cadeautje, denk dan aan: Oordopjes, potje wallen crème!!

Door Karin op september 12th, 2014

Super leuk idee, dank je!

Door Adelheid op 9 februari 2016

Hallo, ik heb 4 kleinkinderen! Vanaf ik weet heb van een zwangerschap leg ik een babydoos aan, daar steek ik leuke dingen in die ik door de ganse periode koop en bij de geboorte is dit dan hun eerste geschenk.

Verder leg ik nog een persoonlijkheidsdoos aan voor het kindje zelf, daar steek ik hun geboortekaartje in, hun suikerbonen en zo nog leuke dingen en geschreven gebeurtenissen over de loop van de jaren…als ze 18 jaar zijn, overhandig ik hun persoonlijkheidsdoos!

Mamie Adelheid

Door Karin op februari 23rd, 2016

Dat is een mooi idee. Daar zijn ze later vast heel blij mee!